Nejlepší špenát
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 055 kJ / 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,05 g |
Tuky | 30,51 g |
Vláknina | 33,10 g |
Cholesterol | 11 mg |
Sodík | 264 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 76,88 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 3. 2023 14:26
Zaručeně nejlepší špenát i bez vajíčka! Taky už budu vařit jen tenhle 

12. 1. 2022 12:03
Nejlepší špenát, jaký jsem kdy dělala. Děkuji autorce :) jiný už dělat nebudu. Dávám 5hvězd a recept si ukládám.. 

4. 8. 2021 17:23
Stará dobrá klasika 
Vložila jsem foto..



30. 7. 2021 14:50
Spenat vubec nemusim , ale z koprivy toho bych se ujedl .
28. 7. 2021 15:51
Dělám jen tenhle, výborný a rychlý.
29. 5. 2021 15:22
Cibuli zpěníme na SÁDLE, vložíme zmražený špenát, do SMETANY 30% rozklepneme vajíčko a rozkvedláme dohladka, přilijeme ke špenátu, opepříme a přidáme česnek rozetřený se solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme dojít. Nikdy žádnou mouku, olej, máslo.
29. 5. 2021 13:49
pohoda.b@post.cz: No, každý to má jinak.
Mně vajíčko ve špenátu nevadí, jsem na to zvyklá už od dětství. Takže fuj bych neřekla, to mi zůstalo taky z dětství, neříkat na jídlo fuj. Ale záleží, k čemu ho podávám, nedávám ho vždy. Tady v receptu mně spíš vadí to vsypání mouky, bez provaření - nechá se jen probublat. Když už špenát zahušťuji, tak malinko a jíškou, třeba i cibulovou. A je to tak, sto lidí, sto chutí.

29. 5. 2021 12:41
pohoda.b@post.cz: dajda yanull
No ono taky záleží na tom, k čemu špenát podáváme.
..Kdyz klasika k vepřovému tak dělám jako Yanull, když třeba k minutkovému kuřecímu prsu tak jedině listovy, zavadnout na kousku másla a dochutit...
Vejce ne a mouku taky ne, ani do "klasiky" tedy protlaku mrazeného.
No ono taky záleží na tom, k čemu špenát podáváme.
..Kdyz klasika k vepřovému tak dělám jako Yanull, když třeba k minutkovému kuřecímu prsu tak jedině listovy, zavadnout na kousku másla a dochutit...
Vejce ne a mouku taky ne, ani do "klasiky" tedy protlaku mrazeného.
29. 5. 2021 12:01
pohoda.b@post.cz: Tak mně by zase přišlo líto zasypat špenát 4 lžícemi mouky, 

29. 5. 2021 11:02
Klepnout vejce do špenátu tak mi také klepne! Vidět ty cucky z vejce v něm fuj. Dělám přesně takový jaký je dnes uveden zde a volská oka k němu až na talíři. Ale když to někomu chutná jinak proč ne,že. Proti gustu není ............ 

16. 5. 2021 12:00
Pokud vařím špenát, udělám nejprve na másle cibulovou jíšku, je výborný. 

11. 5. 2021 07:44
Jirka.Sulkov: možná změnit značku?
10. 5. 2021 20:54
Tak jsem v sobotu na chatě po patnácti letech dělal špenát z mraženého polotovaru a vůbec se mi nepovedl.
Chutnal jako tráva. A já ho tak miluji.
Bohužel tam není signál abych se poradil. Uvidím příště.


16. 1. 2021 17:01
Tak jsem dnes vyzkoušela a jiný už dělat nebudu
Je fakt výborný, dokonce i syn, který moc špenát nemusí, krásně papal a říkal, že mu chutná 


1. 1. 2021 16:38


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Drůbeží kapsičky pečené v remosce
Přidáno před 10 hodinami

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 17 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno 24. 3. 2023 17:56

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno 24. 3. 2023 15:24

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 13:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 12:16
Právě bylo uvařeno:

Mini bábovičky
uvařil/a Lorrianne
před 4 hodinami

Rychlé a křehoučké taštičky
uvařil/a Vladka321
před 5 hodinami

Domácí kmínový chleba
uvařil/a Vladka321
před 5 hodinami

Francouzský citronový koláč
uvařil/a Jan Nemec
před 6 hodinami

Masové kuličky s fazolemi
uvařil/a Martin87
před 6 hodinami

Langoše jednohubky
uvařil/a Eviks33
před 7 hodinami

Mhamar-kuře na cibuli
uvařil/a pazderka83
před 8 hodinami

Kanellbular - skořicové šneky
uvařil/a PetraSIC
před 9 hodinami


Bábovka Margot, která se vždy povede
uvařil/a RenKa73
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: špenát recept špenát recept na špenát recept špenát špenat recepty recepty špenát mražený špenát recept jak uvařit špenát jak se dělá špenát top recepty jak udelat spenat jak se vaří špenát mražený špenát recepty ze špenátu recepty na spenat recept na mražený špenát špenát vaření špenát recept mražený výborný špenát palačinky se špenátem
Suroviny: protlak špenátový, olej, cibule, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý
Nejlepší špenát
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LR
160 názorů