Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Nejlepší špenát

Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 8. 2008 22:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 713 kJ / 649 kcal
Bílkoviny23,10 g
Tuky27,88 g
Vláknina33,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy68,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ZanetaH

12. 1. 2022 12:03

Nejlepší špenát, jaký jsem kdy dělala. Děkuji autorce :) jiný už dělat nebudu. Dávám 5hvězd a recept si ukládám.. :-K

mika59 mika59

4. 8. 2021 17:23

Stará dobrá klasika :yes::yes: Vložila jsem foto..:-K

Juraj Horak

30. 7. 2021 14:50

Spenat vubec nemusim , ale z koprivy toho bych se ujedl .

Kristl1980

28. 7. 2021 15:51

Dělám jen tenhle, výborný a rychlý.

jagoro

29. 5. 2021 15:22

Cibuli zpěníme na SÁDLE, vložíme zmražený špenát, do SMETANY 30% rozklepneme vajíčko a rozkvedláme dohladka, přilijeme ke špenátu, opepříme a přidáme česnek rozetřený se solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme dojít. Nikdy žádnou mouku, olej, máslo.

Merylas Merylas (moderátorka)

29. 5. 2021 13:49

pohoda.b@post.cz: No, každý to má jinak. :-) Mně vajíčko ve špenátu nevadí, jsem na to zvyklá už od dětství. Takže fuj bych neřekla, to mi zůstalo taky z dětství, neříkat na jídlo fuj. Ale záleží, k čemu ho podávám, nedávám ho vždy. Tady v receptu mně spíš vadí to vsypání mouky, bez provaření - nechá se jen probublat. Když už špenát zahušťuji, tak malinko a jíškou, třeba i cibulovou. A je to tak, sto lidí, sto chutí.

Eja57 Eja57 (moderátorka)

29. 5. 2021 12:41

pohoda.b@post.cz: dajda yanull
No ono taky záleží na tom, k čemu špenát podáváme.
..Kdyz klasika k vepřovému tak dělám jako Yanull, když třeba k minutkovému kuřecímu prsu tak jedině listovy, zavadnout na kousku másla a dochutit...
Vejce ne a mouku taky ne, ani do "klasiky" tedy protlaku mrazeného.

Dajda Dajda

29. 5. 2021 12:01

pohoda.b@post.cz: Tak mně by zase přišlo líto zasypat špenát 4 lžícemi mouky, :-(

pohoda.b@post.cz

29. 5. 2021 11:02

Klepnout vejce do špenátu tak mi také klepne! Vidět ty cucky z vejce v něm fuj. Dělám přesně takový jaký je dnes uveden zde a volská oka k němu až na talíři. Ale když to někomu chutná jinak proč ne,že. Proti gustu není ............ :-)

yanull yanull

16. 5. 2021 12:00

Pokud vařím špenát, udělám nejprve na másle cibulovou jíšku, je výborný. :-K

Eja57 Eja57 (moderátorka)

11. 5. 2021 07:44

Jirka.Sulkov: možná změnit značku?

Jirka.Sulkov

10. 5. 2021 20:54

Tak jsem v sobotu na chatě po patnácti letech dělal špenát z mraženého polotovaru a vůbec se mi nepovedl. ;-( Chutnal jako tráva. A já ho tak miluji. :-) Bohužel tam není signál abych se poradil. Uvidím příště.

Kacenka999 Kacenka999

16. 1. 2021 17:01

Tak jsem dnes vyzkoušela a jiný už dělat nebudu <3 Je fakt výborný, dokonce i syn, který moc špenát nemusí, krásně papal a říkal, že mu chutná :-)

Schafferova Schafferova

1. 1. 2021 16:38

:-8 :yes:

Kike Ciperka Kike Ciperka

29. 6. 2020 17:54

Dělám tenhle a když jsem ho udělala poprvé podle tohohle receptu, během chvilky byl prázdný hrnec :-):-D:-D
Jen místo mléka dávám smetanu a je to fakt TOP:-K

1 2 3 4 6 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: špenát recept špenát recept na špenát recept špenát špenat recepty recepty špenát mražený špenát recept jak uvařit špenát jak se dělá špenát top recepty jak udelat spenat jak se vaří špenát mražený špenát recepty ze špenátu recepty na spenat recept na mražený špenát špenát vaření špenát recept mražený výborný špenát palačinky se špenátem

Suroviny: protlak špenátový, olej, cibule, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Nejlepší špenát

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LR