Nejlepší špenát

Dolynda Kuchařka:

Bezmasá jídla 119 názorů

540
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Suroviny

1 ks mražený špenát (VITASTAR - do 10kč)
3 stroužky česneku
1/2 cibule
Nyní v akci
1 hrnek mléka
sůl dle chuti
4 polévkové lžíce polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme trochu oleje, přisypeme cibulku, česnek a necháme zpěnit. Zalijeme hrníčkem mléka a vložíme špenát (plyn na minimum a přiklopíme). Občas promícháme dokud neroztaje.

  2. Přidáme 4 polévkové lžíce polohrubé mouky (pomalu přisypáváme za stálého míchání, aby nevznikly hrudky). Přidáme sůl dle chuti. Necháme špenát probublat. Že je jak má být poznáte podle toho, že se začne lepit na vařečku.

Poznámka

- Je výborný k palačinkám!!!

1) uděláte palačinky.

2) špenát vložíte dovnitř a přeložíte palačinku napůl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší špenát

  • Stanka Stanka(neregistrovaná)

    Špenát je fenomenálny!!!!!na vylepšenie....nastrúhať parmezán na vrch;-)

    Odpovědět

  • patrik patrik(neregistrovaný)

  • Terez Terez(neregistrovaný)

    Děkuju za skvělý recept! :-* Bouchám doma šáňo, páč se mě až na počtvrté v životě podařilo uvařit špenát :-D:-D

    Odpovědět

  • Kryštof Kryštof(neregistrovaný)

    No to byla dobrůtka! :-8 Mňam! Moc jsme si pochutnali... :-8:-8:-8:-D:-)):-)

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Marie:
    Děkuji za bezva recept a nejen autorce přeji Požehnané Velikonoce.:yes::-K

    Odpovědět

  • ko.linda ko.linda

    Super recept, dlouho jsem si na špenátu takhle nepochutnala. Posílám bodík a šup s nim do oblíbených. Díky moc :yes:

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    léta jsem dělala špenát podle různých receptů ale musím potvrdit, že tento je opravdu nejlepší a už jiný dělat nebudu:-p. Přidávám další bod:yes: a ukládám do oblíbených:-K

    Odpovědět

  • misula misula

    Špenát mám v plánu příští týden, dělám jej trošku jinak, ale vyzkouším tento recept. Zase nějaká změna díky moc za inspiraci. :yes:;-)

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Špenát už vařím 40 let, ale tentokrát jsem přesně okopírovala tento recept. Žádnou vegetu, tou jsem si jednou špenát pokazila, dostal jinou chuť. Ale přidala jsem navíc ještě trošku mléka a rozkvedlala v něm vejce. Jinak, vč. té mouky jsem vše udělala přesně dle tohoto receptu. Jednoduché, není to pracné a výsledek výborný. Vždy nám nějaký špenát zbude. Tentokrát ani kapka. Napříště už jiný NE.

    Odpovědět

  • alka1953 alka1953(neregistrovaný)

    já tam ještě místo soli deávám půl kostky masoxu))) používám do palačinek, které dám do máslem vymyzané nádoby, zastrouhám sýrem a dám zapéct pod gril na 20 min. Je to bašta:-*

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Ahoj, mužů říct že po dlouhé době dobrý recept. Špenát byl výborný ;-) doporučuji!

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Velice jemný, lahodný. Doporučuji...:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dobrý den za mě je špenát opravdu vynikající jak na příravu tak do chuti a co je pro mě ještě moc a vlastně taková zlatá medaile ...že ho začal po dlouhých letech jíst přítel a jedí ho i děti..moc děkuji jiný už ani dělat nebudu;-):-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dávam ešte mleté čierne korenie-a ja teda dosť :-8 ale inak robievam takto a je mooooooc dobrý :-K:yes:

    Odpovědět

  • helca helca(neregistrovaná)

    s tou moukou si myslim je to tak ze driv byly spenatove zmrazene kostky plne vody tak bylo treba dohustovat.. dnes uz koupite v sacku zmrazene listy ktere tolik vody nemaji..lepsi kvalita..

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo