Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší špenát

Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát.

Hodnocení receptu je 5,0 (147×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 8. 2008 21:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 268 kJ / 542 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky30,02 g
Vláknina15,95 g
Cholesterol 11 mg
Sodík 240 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy40,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

19. 1. 2024 15:53

Merylas: Taky máme raději protlak, nemusíme ty listy, pokud ho nedávám třeba do salátu nebo s bramborami.

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 1. 2024 15:48

radekhk: Už mnohokrát jsem se ubezpečila v tom, že opravdu platí, že sto lidí - sto chutí. Mně třeba tento špenát z protlaku nevadí a dělávám ho. Špenát pěstuju na zahrádce a sklizeň mám 2x ročně. A právě přebytky zpracuji na protlak a zamrazím. Ale taktéž souhlasím s tím, že pro každého je NEJLEPŠÍ třeba něco jiného. ;-)

radekhk radekhk

19. 1. 2024 12:49

A tak zase stejná písnička jako s gulášem, svíčkovou a podobně , označit něco jako ,,Nejlepší " je dost odvážné tvrzení a já bych přesně tenhle nevzal do úst.... nakrájím na drobný kostičky kousek špeku ,osmahnu na něj dám povolený špenát ale ten v kostkách-NIKDY protlak, nechám prohřát-sůl , pepř , sladkou smetanu do konzistence jakou chci mít, nakonec drcený česnek jen aby se rozvinula jeho chuť

ZanetaH

29. 12. 2023 13:21

Jiný už nedělám. Děkuji autorce <3

kimlo kimlo

14. 9. 2023 17:25

Uvaril som, výborný recept, len som pridal 2 PL kyslej smotany. Foto nemám lebo sa hneď zjedol.. vďaka za recept :yes:

kacaviky

8. 5. 2023 12:09

Jednička <3

Tuma.mxy Tuma.mxy

7. 4. 2023 08:43

Super recept,děkuji.

lokaator

13. 3. 2023 13:26

Zaručeně nejlepší špenát i bez vajíčka! Taky už budu vařit jen tenhle :-D

ZanetaH

12. 1. 2022 11:03

Nejlepší špenát, jaký jsem kdy dělala. Děkuji autorce :) jiný už dělat nebudu. Dávám 5hvězd a recept si ukládám.. :-K

mika59 mika59

4. 8. 2021 16:23

Stará dobrá klasika :yes::yes: Vložila jsem foto..:-K

Juraj Horak

30. 7. 2021 13:50

Spenat vubec nemusim , ale z koprivy toho bych se ujedl .

Kristl1980

28. 7. 2021 14:51

Dělám jen tenhle, výborný a rychlý.

jagoro

29. 5. 2021 14:22

Cibuli zpěníme na SÁDLE, vložíme zmražený špenát, do SMETANY 30% rozklepneme vajíčko a rozkvedláme dohladka, přilijeme ke špenátu, opepříme a přidáme česnek rozetřený se solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme dojít. Nikdy žádnou mouku, olej, máslo.

Merylas Merylas (moderátorka)

29. 5. 2021 12:49

pohoda.b@post.cz: No, každý to má jinak. :-) Mně vajíčko ve špenátu nevadí, jsem na to zvyklá už od dětství. Takže fuj bych neřekla, to mi zůstalo taky z dětství, neříkat na jídlo fuj. Ale záleží, k čemu ho podávám, nedávám ho vždy. Tady v receptu mně spíš vadí to vsypání mouky, bez provaření - nechá se jen probublat. Když už špenát zahušťuji, tak malinko a jíškou, třeba i cibulovou. A je to tak, sto lidí, sto chutí.

Eja57 Eja57

29. 5. 2021 11:41

pohoda.b@post.cz: dajda yanull
No ono taky záleží na tom, k čemu špenát podáváme.
..Kdyz klasika k vepřovému tak dělám jako Yanull, když třeba k minutkovému kuřecímu prsu tak jedině listovy, zavadnout na kousku másla a dochutit...
Vejce ne a mouku taky ne, ani do "klasiky" tedy protlaku mrazeného.

1 2 3 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: špenát recept špenát recept na špenát recept špenát špenat recepty recepty špenát mražený špenát recept jak uvařit špenát jak se dělá špenát top recepty jak udelat spenat jak se vaří špenát mražený špenát recepty ze špenátu recepty na spenat recept na mražený špenát špenát vaření špenát recept mražený výborný špenát palačinky se špenátem

Suroviny: protlak špenátový, olej, cibule, mouka hladká, mléko, česnek, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Nejlepší špenát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LR