Nutriční hodnoty (Voňavá houbová omáčka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 964 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,61 g |
Tuky | 22,48 g |
– nasycené | 14,28 g |
– nenasycené | 7,37 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 1,37 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 21,43 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 38,49 g |
– cukry | 12,28 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 hrnek 1 hrnek drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |