Nutriční hodnoty (Šťavnatý jablečný koláč ze skleničky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 674 kJ / 3 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,65 g |
| Tuky | 164,01 g |
| – nasycené | 87,39 g |
| – nenasycené | 67,17 g |
| –– mononenasycené | 54,43 g |
| –– polynenasycené | 12,74 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 24,60 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 386 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 349,78 g |
| – cukry | 191,78 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 4 4 středně velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | 30 g |
| 2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru | Cukr bílý | 10 g |
| hrubá mouka na vysypání skleniček skleniček | Mouka pšeničná hrubá | |
| máslo na vymazání skleniček skleniček | Máslo kravské |