Nutriční hodnoty (Bramborovo-krupicové noky s houbovkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 500 kJ / 1 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,35 g |
| Tuky | 57,90 g |
| – nasycené | 14,89 g |
| – nenasycené | 38,01 g |
| –– mononenasycené | 31,37 g |
| –– polynenasycené | 6,64 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 6,27 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 756 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 91,43 g |
| – cukry | 25,64 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 750 ml litrová sklenice naložených hub na sladkokyselo | Houby zavařené směs | |
| 1 1 šlehačka 33% | Šlehačka 35% | |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 3 PL 3 PL oliv. oleje nebo 2 plátky másla | Olej olivový | 33 ml |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžičku 1 lžičku čerstvě namletého pepře | Pepř černý | 5 g |
| 1 PL 1 PL houbového koření | Provensálské koření | 15 g |
| 1 kostka 1 kostka bujónu | Bujón hovězí | 10 g |
| 3 dl 3 dl vody | Voda | 300 ml |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku ( cca 5 dkg) bramborové kaše v prášku | Kaše bramborová instantní | |
| 150 150 ml vařicí vody (něco nad 1/2 hrnku čtvrtlitrového) | Voda | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 2 2 velká vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 frťan studené vody | Voda | |
| 2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| (středně velký hrnec s osolenou vařící se vodou do 2/3 výšky hrnce) | Voda |