Vepřová kýta na paprice

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 8 názorů

Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů
511

Suroviny

Vepřová kýta (plátky podle počtu strávníků)
cibule
olej
mléko
zakysaná smetana
bobkový list
sůl
pepř
1,5 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na plátky nakrájenou, naklepanou, osolenou a opepřenou kýtu poprášíme paprikou a zprudka opečeme z obou stran.

  2. Přidáme bobkový list, můžeme, pokud chceme 1 kostku masoxu, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka (v tlakovém hrnci asi 25 minut).

  3. Pak maso vyndáme, asi v půllitru mléka rozkvedláme lžíci a půl hladké mouky a nalijeme na omáčku. Mouku pořádně provaříme za stálého míchání, aby se nám omáčka nespálila.

  4. Nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na paprice

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo