Nutriční hodnoty (Saské tvarohové placičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 371 kJ / 2 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,15 g |
| Tuky | 53,82 g |
| – nasycené | 26,93 g |
| – nenasycené | 19,79 g |
| –– mononenasycené | 16,61 g |
| –– polynenasycené | 3,18 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 19,10 g |
| Cholesterol | 635 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 302,34 g |
| – cukry | 163,74 g |
| ––– laktóza | 9,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 500 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| kůra nastrouhaná z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| 250 g 250 g tvarohu (nejlépe domácího od farmářů) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 80 - 100 g 80 - 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 90 g |
| 60 g 60 g sultánek nebo kandovaného ovoce | Rozinky | 60 g |
| přepuštěné máslo na smažení | Ghí | |
| skořicový cukr na posyp | Cukr skořicový |