Nutriční hodnoty (Studená bylinková omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 828 kJ / 3 066 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,87 g |
| Tuky | 317,64 g |
| – nasycené | 46,87 g |
| – nenasycené | 263,43 g |
| –– mononenasycené | 225,78 g |
| –– polynenasycené | 37,65 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 859 mg |
| Sodík | 675 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 24,28 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 3 dl 3 dl olivového oleje | Olej olivový | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 5 lžic 5 lžic bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 75 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kapary | Kapary | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce estragonu | Estragon sušený | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
| 1 1 sladkokyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý |