Nutriční hodnoty (Avokádovo - okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 1 524 kJ / 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 34,68 g |
| – nasycené | 11,75 g |
| – nenasycené | 22,18 g |
| –– mononenasycené | 19,37 g |
| –– polynenasycené | 2,81 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 8,99 g |
| – cukry | 5,79 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 zralá avokáda | Avokádo čerstvé | |
| 6 6 středních okurek nakládaček (může být i salátovka) | Okurka polní zavařená | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 5 PL 5 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 PL 1 PL citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| pár snítek snítek kopru | Kopr nať čerstvý | |
| tříbarevný pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |