Nutriční hodnoty (Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 822 kJ / 914 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,84 g |
| Tuky | 23,49 g |
| – nasycené | 5,51 g |
| – nenasycené | 10,51 g |
| –– mononenasycené | 8,40 g |
| –– polynenasycené | 2,11 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 18,30 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 346 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 124,50 g |
| – cukry | 7,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vařených brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| polohrubá mouka podle potřeby | Mouka pšeničná polohrubá | |
| lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| lžíce lžíce sekané cibule | Cibule čerstvá | |
| trocha trocha petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce nakrájených hub (sušených, povařených) | Hřib čerstvý | 30 g |
| 1 1 vejce nebo 2 bílky | Vejce slepičí | 70 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| tuk na smažení | Olej řepkový |