Bramboračka Pětipeské babičky

hafikov Kuchařka:

Dost pro velkou rodinu Pro začátečníky 6 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

4 středně velké brambory
1 menší kedlubna
1 mrkev
1/2 pórku
3 lžíce čerstvého hrášku
1 list kapusty
5 lesních hub (klouzků)
kousek květáku
2 kávové lžičky mletého kmínu
snítku libečku
3 stroužky česneku (prolisovat nebo utřít)
trochu čerstvé majoránky
sůl
pepř
do polévky vyvařit kůži z domácí uzené slaniny
sekaná pažitka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s kořením a kůží přelijeme 2 1/2l vody.

  2. Vše přivedeme k varu.

  3. Vaříme dokud není zelenina měkká. Polévka díky uzené kůži, libečku a houbám získá krásnou chuť i vůni.

  4. Já polévku dál nezahušťuji, ale babička ji zahušťovala jíškou z másla a hladké mouky - jíška se musí provařit. (1 a ½ polévkové lžíce másla a 1 polévková lžíce hladké mouky).

  5. Nakonec nasypeme nasekanou pažitku

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Bramboračka Pětipeské babičky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo