Zelné langoše

magdalenka Kuchař: magdalenka

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

500 g hladká mouka
1 vařený brambor (vychlazený a nastrouhaný)
30 g čerstvé droždí
trocha cukru
sůl
voda
Zelí:
400 g hlávkového zelí (nastrouhané na struhadle)
sůl
pepř
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nastrúhame a dusíme na oleji, masti za neustáleho miešania - osolíme a okoreníme.

  2. Rada sa pripaľuje, strážime, nepodlievame, musí byť "suchá".

  3. Necháme vychladnúť. Celý proces urýchlime, ak kapustu nasolíme, necháme cca 30 minút odstáť a mierne vyžmýkame pred dusením.

  4. Droždie necháme vzkypieť v troche osladenej vody.

  5. Múku, soľ, zemiak, vychladnutú kapustu vypracujeme s vodou na polotuhé cesto. Necháme kysnúť.

  6. Keď cesto vykysne, rozdelíme na menšie bochánky asi priemer 5 cm, zas necháme pod utierkou kysnúť.

  7. Potom každý vyvaľkáme na tenko a smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame, ako nám chutí - napr. s pretlačeným cesnakom, kečupom, kyslou smotanou a pod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zelné langoše

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    To bude dneska dobrá večeře:-8:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Terezka, od teba pochvala veľmi teší...ďakujem!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka, veľká dobrota :yes::yes::yes::-D Manželovi chutilo, on má také vecičky rád :-D Dostaneš 8. bodík, škoda, že sa nedá dať viac. :-D;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak chybička se vloudila, takjá ty fotky odstraním:-S

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    ivulinka, asi si vytvorila nový recept!:-)) Aspoň som ťa inšpirovala!
    Udusená, "suchá" kapusta sa vmiešava do cesta, cesto sa nechá vykysnúť a potom sa smažia lángoše na oleji, čiže nie zelná vrstva na upečenom lángoši. Ale si kreatívna! Srdečne zdravím!

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Magdalenko:-), dneska jsem vyzkoušela uvařit tento tvůj zajímavý receptík. Zaujal mě především tou zelnou vrstvičkou, moc ráda tuto vrstvu kladu na maso, jen jsem zelí opekla na cibulce, anglické slanině a trošku přibarvila červenou paprikou.
    Byla to velká a voňavá mňamka, posílám bodík a pár foteček:-K.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Sú také normálne, len trošku "iné"...pridávam ako variantu. Pekný deň!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nooo, langoše jsou moc dobré, tak proč ne zelné, že? Zkusím, Magdi;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Opět zajímavý recept na vyzkoušení:yes::yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: zelné bochánky yutube yutube-vanocni prani langoše na sucho šucha zelná zelné recepty yutube.com recepty http yutube zelná recepty kapustové langoše yutube langose-zeli kapustove langose langoše kapustové v com sa smazia langose

Zapomněl/a jsem heslo