Nutriční hodnoty (Perník s jablky vláčný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 355 kJ / 4 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,80 g |
| Tuky | 215,26 g |
| – nasycené | 44,89 g |
| – nenasycené | 155,30 g |
| –– mononenasycené | 53,58 g |
| –– polynenasycené | 101,72 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 789 mg |
| Sodík | 948 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 619,90 g |
| – cukry | 304,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 170 g 170 g krupicového cukru | Cukr bílý | 170 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 150 ml 150 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 150 ml |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| rybízová marmeláda (nebo jakákoliv jiná) | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 100 g 100 g 70% hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 5 g 5 g 100% tuku | Margarín | 5 g |
| olej na vymazání | Olej řepkový | |
| polohrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná polohrubá |