Nutriční hodnoty (Mrkvová bábovka podle Eduarda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 513 kJ / 2 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,05 g |
Tuky | 192,54 g |
– nasycené | 27,26 g |
– nenasycené | 152,39 g |
–– mononenasycené | 46,79 g |
–– polynenasycené | 105,60 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 12,35 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 719 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 251,50 g |
– cukry | 118,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
160 ml 160 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 160 ml |
1/2 1/2 čajové lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
muškátový oříšek - 3 "strouhnutí" | Muškátový oříšek | |
170 g 170 g hladké/polohrubé mouky (může se namíchat a nebo dát jen jedna, používal jsem i různé bezlepkové) | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
250 g 250 g jemně nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 250 g |