Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvová bábovka podle Eduarda)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 513 kJ /
2 991 kcal
Bílkoviny56,77 g
– z toho živočišné bílkoviny34,72 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,05 g
Tuky192,54 g
– nasycené27,26 g
– nenasycené152,39 g
–– mononenasycené46,79 g
–– polynenasycené105,60 g
––– omega 30,28 g
Vláknina12,35 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 719 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy251,50 g
– cukry118,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
100 g 100 g cukru krystal Cukr bílý 100 g
160 ml 160 ml slunečnicového oleje Olej slunečnicový 160 ml
1/2 1/2 čajové lžičky skořice Skořice ceylonská
citronová kůra z 1 citronu Citronová kúra čerstvá
muškátový oříšek - 3 "strouhnutí" Muškátový oříšek
170 g 170 g hladké/polohrubé mouky (může se namíchat a nebo dát jen jedna, používal jsem i různé bezlepkové) Mouka pšeničná hladká 170 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů Vlašské ořechy
250 g 250 g jemně nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 250 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.