Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuře v lehké podmáslové omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 471 kJ /
591 kcal
Bílkoviny26,13 g
– z toho živočišné bílkoviny18,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,43 g
Tuky17,48 g
– nasycené7,63 g
– nenasycené12,23 g
–– mononenasycené5,72 g
–– polynenasycené6,51 g
––– omega 30,64 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 865 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy72,72 g
– cukry57,61 g
––– laktóza18,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2-3 2-3 kuřecí čtvrtky (měla jsem velké od farmářů) Kuře stehno s kůží
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
3 3 velké mrkve Mrkev čerstvá 150 g
2 2 petržele Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
2 2 lžíce másla + trochu oleje Olej řepkový
1 1 plná lžíce mleté papriky Paprika červená sušená
1 lžíce 1 lžíce hořčice Hořčice plnotučná 15 g
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
cca 600 ml 600 ml vývaru (měla jsem kuřecí) Vývar hovězí 600 ml
300- 400 ml 300- 400 ml podmáslí Podmáslí 350 g
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
citronová šťáva Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.