Nutriční hodnoty (Kuře v lehké podmáslové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 471 kJ / 591 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,43 g |
| Tuky | 17,48 g |
| – nasycené | 7,63 g |
| – nenasycené | 12,23 g |
| –– mononenasycené | 5,72 g |
| –– polynenasycené | 6,51 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 865 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 72,72 g |
| – cukry | 57,61 g |
| ––– laktóza | 18,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 kuřecí čtvrtky (měla jsem velké od farmářů) | Kuře stehno s kůží | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 lžíce másla + trochu oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 plná lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| cca 600 ml 600 ml vývaru (měla jsem kuřecí) | Vývar hovězí | 600 ml |
| 300- 400 ml 300- 400 ml podmáslí | Podmáslí | 350 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |