Nutriční hodnoty (Kulajda podle Václava Havla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 946 kJ / 1 899 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,40 g |
| Tuky | 124,21 g |
| – nasycené | 54,75 g |
| – nenasycené | 47,27 g |
| –– mononenasycené | 39,40 g |
| –– polynenasycené | 7,88 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 41,35 g |
| Cholesterol | 2,27 g |
| Sodík | 874 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 91,00 g |
| – cukry | 21,45 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 větších brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 1 PL 1 PL celého kmínu | Kmín | 15 g |
| 50 g 50 g sušených hub | Houby sušené směs | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 PL 2 PL octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 PL 1 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| hrst hrst čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| kopr na ozdobu | Kopr nať čerstvý |