Nutriční hodnoty (Velikonoční nádivka ze Šumavy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 14 472 kJ / 3 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 292,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 254,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,04 g |
Tuky | 139,00 g |
– nasycené | 50,72 g |
– nenasycené | 61,17 g |
–– mononenasycené | 49,97 g |
–– polynenasycené | 11,20 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 26,52 g |
Cholesterol | 2,46 g |
Sodík | 8,14 g |
Sůl | 18,89 g |
Sacharidy | 248,85 g |
– cukry | 26,86 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g vařeného masa (vepřové, telecí) | Vepřová kýta | 400 g |
300 g 300 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
250 ml 250 ml vývaru z uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
7 7 vajec | Vejce slepičí | 490 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
8 8 rohlíků (nebo 1 celá veka) | Rohlík pšeničný bílý | 344 g |
1 hrst 1 hrst nasekaných mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
1 hrst 1 hrst jarních zelených bylinek podle chuti (pažitka, petrželka, mladá cibulka) | Petržel nať čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 2 malé lžičky koření čubrica | Čubrica | |
máslo na vymazání | Máslo kravské |