Nutriční hodnoty (Velikonoční nádivka ze Šumavy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 14 472 kJ / 3 459 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 292,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 254,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,04 g |
| Tuky | 139,00 g |
| – nasycené | 50,72 g |
| – nenasycené | 61,17 g |
| –– mononenasycené | 49,97 g |
| –– polynenasycené | 11,20 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 26,52 g |
| Cholesterol | 2,46 g |
| Sodík | 8,14 g |
| Sůl | 18,89 g |
| Sacharidy | 248,85 g |
| – cukry | 26,86 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vařeného masa (vepřové, telecí) | Vepřová kýta | 400 g |
| 300 g 300 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 250 ml 250 ml vývaru z uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
| 7 7 vajec | Vejce slepičí | 490 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 8 8 rohlíků (nebo 1 celá veka) | Rohlík pšeničný bílý | 344 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 1 hrst 1 hrst jarních zelených bylinek podle chuti (pažitka, petrželka, mladá cibulka) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 malé lžičky koření čubrica | Čubrica | |
| máslo na vymazání | Máslo kravské |