Dýňový chléb s čokoládou

chute-sveta.cz Kuchařka: chute-sveta.cz

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 10 minut VAŘENÍ: 60 minut 1 bochník Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

220 g hladké mouky
60 g celozrnné mouky
335 g krupicového cukru
1 kl jedlé sody
1 kl skořice
1/2 kl muškátového oříšku
1/2 kl soli
300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) - popis zde
120 ml oleje
2 vejce
80 ml vody
50 g mléčné čokolády nasekané nahrubo
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. 1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.

  2. 2. Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.

  3. 3. V jiné míse smícháme dýňové pyré, olej, vejce a 1/3 hrnku (80 ml) vody. Směs přidáme do suchých přísad a jemně promícháme stěrkou.

  4. 4. Nakonec jemně vmícháme čokoládu.

  5. 5. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a pečeme cca 50-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.

  6. 6. Necháme vychladnout.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňový chléb s čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo