Nutriční hodnoty (Maďarská medvědí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 701 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,43 g |
Tuky | 48,20 g |
– nasycené | 30,32 g |
– nenasycené | 16,02 g |
–– mononenasycené | 12,26 g |
–– polynenasycené | 3,76 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 20,10 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 75,99 g |
– cukry | 17,01 g |
––– laktóza | 7,76 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
200 g 200 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
200 g 200 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
50 g 50 g medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 50 g |
200 g 200 g zakysané smetany pokojové teploty | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 1 plnější lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
1 lžička 1 lžička pálivé papriky (podle chuti) | Paprika pálivá | 6 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý |