Nutriční hodnoty (Maďarská medvědí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 701 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,43 g |
| Tuky | 48,20 g |
| – nasycené | 30,32 g |
| – nenasycené | 16,02 g |
| –– mononenasycené | 12,26 g |
| –– polynenasycené | 3,76 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 20,10 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 134 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 75,99 g |
| – cukry | 17,01 g |
| ––– laktóza | 7,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 200 g 200 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 200 g 200 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 50 g 50 g medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 50 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany pokojové teploty | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 plnější lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 lžička 1 lžička pálivé papriky (podle chuti) | Paprika pálivá | 6 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |