Nutriční hodnoty (Vepřová plec pečená na pivu s brusinkovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 508 kJ / 2 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 229,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,22 g |
| Tuky | 73,34 g |
| – nasycené | 21,78 g |
| – nenasycené | 36,31 g |
| –– mononenasycené | 30,22 g |
| –– polynenasycené | 6,09 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 20,29 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 81,55 g |
| – cukry | 50,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 1000 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 250 ml 250 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 250 ml |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| 150 g 150 g uzené krkovice | Vepřová krkovice uzená | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 1 velká sklenice 1 velká sklenice sterilovaného červeného zelí | Zelí červené sterilované | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| cca 50 ml 50 ml červeného vína nebo piva | Víno červené suché | 50 ml |
| 1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce brusinkové marmelády | Marmeláda brusinková | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce červeného vinného octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |