Nutriční hodnoty (Placičky z bramborové kaše a jablek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 289 kJ / 308 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,22 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g | 
| Tuky | 12,38 g | 
| – nasycené | 3,07 g | 
| – nenasycené | 5,71 g | 
| –– mononenasycené | 4,24 g | 
| –– polynenasycené | 1,47 g | 
| ––– omega 3 | 0,12 g | 
| Vláknina | 7,80 g | 
| Cholesterol | 389 mg | 
| Sodík | 159 mg | 
| Sůl | 0,32 g | 
| Sacharidy | 31,05 g | 
| – cukry | 28,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 porce 2 porce zbylé bramborové kaše (i instantní) | Kaše bramborová instantní | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g | 
| 2 2 (3) lžíce špaldové celozrnné mouky hladké | Mouka špaldová celozrnná hladká | |
| 2 2 jablka neloupaná, nakrájená na malé kostičky | Jablko čerstvé | 300 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky cukru či sladidla se stévií | E951 - Aspartam | |
| olivový olej + kousek kousek másla na smažení | Olej olivový | |
| cukr moučka na posypání nebo prášková stévie | Cukr bílý | |
| skořice podle chuti na posypání | Skořice ceylonská |