Nutriční hodnoty (Mrkvový dort podle Eduarda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 20 786 kJ / 4 968 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,05 g |
| Tuky | 375,87 g |
| – nasycené | 148,09 g |
| – nenasycené | 211,31 g |
| –– mononenasycené | 100,12 g |
| –– polynenasycené | 111,18 g |
| ––– omega 3 | 2,28 g |
| Vláknina | 12,35 g |
| Cholesterol | 1,45 g |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 317,33 g |
| – cukry | 184,33 g |
| ––– laktóza | 15,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
| 160 ml 160 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 160 ml |
| 1/2 1/2 čajové lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
| 170 g 170 g hladké/polohrubé mouky (může se namíchat a nebo dát jen jednu) | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 250 g 250 g jemně nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání - 33% | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% |