Nutriční hodnoty (Kefírová buchta s celozrnnou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 25
| Energie | 13 193 kJ / 3 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,50 g |
| Tuky | 121,96 g |
| – nasycené | 14,72 g |
| – nenasycené | 98,40 g |
| –– mononenasycené | 68,10 g |
| –– polynenasycené | 30,30 g |
| ––– omega 3 | 8,48 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 334 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 444,00 g |
| – cukry | 232,90 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kefíru | Kefír | 500 ml |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 g 200 g hladké mouky (pšeničné, špaldové) | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 100 g 100 g celozrnné mouky (jemné) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
| 20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
| 10 g 10 g jedlé sody | Jedlá soda | 10 g |
| (já do těsta ještě přidávám lžíci lžíci rumu na provonění) | Rum |