Nutriční hodnoty (Polévka ze shitake s haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,43 g |
| Tuky | 12,43 g |
| – nasycené | 4,98 g |
| – nenasycené | 4,98 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 1,98 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 98,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 117,50 g |
| – cukry | 15,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hub shitake | Shiitake čerstvá | 300 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| voda | Voda | |
| sůl | Sůl mořská |