Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v červeném zelí

Pečené kuře hravě zasytí celou rodinu a je s ním minimum práce. V tomto receptu je kuře pečené spolu se sterilovaným červeným zelím, anglickou slaninou a výpekem z piva. Podávat můžete například s houskovým knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tamarilka

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 120 min

145 min (25 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuře osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Krok 2: Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a smícháme v pekáčku s červeným zelím. Část této směsi napěchujeme do kuřete a zbytek uložíme na dno pekáčku. Krok 3: Na zelí položíme připravené kuře vcelku. Přidáme bobkový list a podlijeme pivem. Krok 4: Pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 160 °C asi dvě hodiny.

TIP: Doba pečení kuřete v troubě a jak poznat hotové maso

Zveřejněno 11. 11. 2024

Poznámka autorky Tamarilka

Kuře nejraději připravuji den předem, aby se chuť zelí pěkně vsákla do kuřete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEyM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEyM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuře, zelí sterilované, bobkový list, cibule, slanina anglická, pivo světlé, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu