Nutriční hodnoty (Mletý řízek se sýrem a jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 9 688 kJ / 2 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 184,31 g |
| – nasycené | 58,87 g |
| – nenasycené | 93,19 g |
| –– mononenasycené | 75,27 g |
| –– polynenasycené | 17,92 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 1,67 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 2,01 g |
| Sůl | 4,97 g |
| Sacharidy | 51,80 g |
| – cukry | 16,50 g |
| ––– laktóza | 13,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého vepřového bůčku (nebo plece) | Vepřový bok | 500 g |
| 150 g 150 g strouhaného sýru (gouda, eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sušené smažené cibule | Cibule smažená | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 30 g |
| 50 ml 50 ml studeného mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| sůl (opatrně) | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| tuk na smažení | Olej řepkový |