Nutriční hodnoty (Česnečka s uzeným masem a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 410 kJ / 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 29,28 g |
| – nasycené | 18,17 g |
| – nenasycené | 9,31 g |
| –– mononenasycené | 8,15 g |
| –– polynenasycené | 1,16 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 155 mg |
| Sodík | 1,49 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 29,40 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 3,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vývar z uzeného masa | Vývar masový | |
| 100 g 100 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 100 g |
| 2-3 2-3 větší brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 100 g 100 g polévkové zeleniny (i mražené) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| kmín, sůl, pepř | Pepř černý | |
| 80-100 g 80-100 g sýru (strouhaný eidam, gouda apod., když nemáme, použijeme i tavený) | Gouda 45% t. v s. | 90 g |
| na každou porci 1 stroužek stroužek utřeného (prolisovaného) česneku | Česnek čerstvý | |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| krutonky z housek nebo chleba | Krutony | |
| máslo nebo trochu oleje na opečení krutonků | Máslo kravské | |
| petržel nebo pažitka na posypání | Petržel kořenová čerstvá |