Nutriční hodnoty (Pilaf se šafránem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 262 kJ / 1 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,76 g |
| Tuky | 59,47 g |
| – nasycené | 16,74 g |
| – nenasycené | 41,07 g |
| –– mononenasycené | 25,82 g |
| –– polynenasycené | 15,25 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 11,65 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,17 g |
| Sacharidy | 212,80 g |
| – cukry | 15,04 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| ½ h rnku rnku rozinek | Rozinky | |
| 6 6 hřebíčků | Hřebíček | |
| 3 lžíce 3 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 45 g |
| špetka špetka šafránových vláken | ||