Nutriční hodnoty (Okurky “námořník“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 558 kJ / 3 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,03 g |
| Tuky | 3,93 g |
| – nasycené | 1,39 g |
| – nenasycené | 2,02 g |
| –– mononenasycené | 0,76 g |
| –– polynenasycené | 1,26 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 61,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18,31 g |
| Sůl | 45,00 g |
| Sacharidy | 698,05 g |
| – cukry | 664,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 kg 2,5 kg přerostlých okurek | Okurka salátová čerstvá | 2500 g |
| 5 5 velkých cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 3 lžíce 3 lžíce soli | Sůl mořská | 45 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 1/2 l 1/2 l octa | Ocet lihový | 500 ml |
| 3 sklenky 3 sklenky cukru | Cukr bílý | 600 g |
| 1 lžička 1 lžička sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |