Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dubnový dort

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 8. 2010 10:26

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 827 kJ / 1 632 kcal
Bílkoviny54,29 g
Tuky25,98 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy290,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tortu si môžeme pripraviť dopredu, okrem zakrytia snehom. Vložíme do mrazáku a pred podávaním vyberieme, zakryjeme snehom a zapečieme v rúre.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

hosta

5. 10. 2016 14:34

To je nádhera:yes:

Frantiska

27. 2. 2013 12:46

moc hezky dort :) diky za nahodne recepty

michsamant

25. 10. 2010 04:22

:-O:yes::yes::yes:

tejaja

22. 9. 2010 21:12

zuzun . stačí aj 230, nahrej rprú naplno a daj tortu zapiecť dozlata ;-)

zuzun

22. 9. 2010 19:20

me trouba na 250 nehreje, jen asi na 230 - a pak to rika "maximum" coz nevim kolik je. vsechny plechy mam jen do 230 stupnu max. Staci tech 230 stuppnu? jsem fakt zvedava jak to chutna

tejaja

18. 8. 2010 07:18

Majka, ďakujem:-8 Korpus môžeš použiť hocijaký, aký si zvyklá robiť. V prípade núdze môžeš kúpiť aj v obchode. Na tom nezáleží, len je dôležité zakryť snehom celú zmrzlinu. Inak by sa v rúre začala topiť. ;-)

Majka

16. 8. 2010 17:57

Tejaja, posílám velikánskou pochvalu :yes: :yes: :yes: Dortík všem chutnal. :-p Nejenom dětem, ale i dospělým. I pánové se olizovali. :-p :-)) Vše jsem dělala podle tvého doporučení. Chci se jenom zeptat na korpus. Byl trošku hutnější. Možná proto, že tam byla hladká mouka. Je možné udělat korpus třeba jak na olejovou bábovku? Aby těsto bylo trochu nadýchanější. Jinak super:yes: :yes: :yes:

Majka

16. 8. 2010 09:39

Tejaja, díiiiiik :yes: Večer dám vědět, jak to dopadlo. Určitě všem bude chutnat.:-p

tejaja

16. 8. 2010 09:14

Majka, tortu nemusíš dávať do rúry s prstencom z tortovej formy. Polož na hocijaký plech, dôležité je, aby si snehom zakryla všetku zmrzlinu, aby nebola odkrytá. Torta sa rozmrazí počas pečenia. Ale trocha sa rozmrazí, kým ju dáš do rúry, musíš tam dať ovocie a zmrzlinu. Zapekám tak, že nechám rúru zapnutú na 250 st. a vkladám do horúcej. Potom stiahni na 200 st. Zapekaj krátko, len kým nebude sneh svetlo hnedý, ako na obrázku. Potom vyber a hneď podávaj, rež ako klasickú tortu.
Držím prsty, nech hosťom chutí. ;-):-D

Majka

15. 8. 2010 23:27

Tejaja, chci se zeptat, na kolik stupňů zapékáš dort se sněhem a zmrzlinou? Chci to zítra vyzkoušet. Dort jsem upekla dnes odpoledne, večer vydlabala a vnitřek potřela rybízovým džemem. Dort jsem zabalila do mikrotenového pytlíku a dala do mrazničky. Držela jsem se přesně receptu. Jenom nevím na kolik stupňů ho mám zítra zapéct. Píšeš, že zprudka. To je na 200°C, nebo více? A jak dlouho ho asi zapékáš? Přibližně :-)). Během zapékání se piškot rozmrazí? Po vytažení z trouby je teplý? Zapékat ho mám v dortové formě, myslím nechat i boční kryt formy? Děkuju za vysvětlení. Zítra chci dortík nabídnou návštěvě a mám strach, abych něco nezpackala, proto se ptám a na takové maličkosti. :-K

zdenicka00

9. 8. 2010 20:19

Terezko, to vypadá a určitě i chutná fantasticky.Dávám další bod.:yes:

olca spickova

9. 8. 2010 15:19

Jůůůůva to muýsí být dobrůtka!:-8:-p:-p Bodík pro tebe!!:-K:yes:

tejaja

9. 8. 2010 07:20

Majka, tá torta sa je veľmi dobre:-p:-p:-p. Zmrzlina v lete je neodolateľná. Ale ak ju nezjete naraz, upeč tortu malú, nie v tortovej forme bežného priemeru ( cca 26 cm ), ale s menším priemerom. Bude malá, ale zjete ju naraz.
Mraziť by som ju upečenú nemrazila, neviem, čo by to urobilo so snehom. Ale možno má niekto skúsenosť. Keď budem najbližšie niečo so zapečeným snehom robiť, tak skúsim kúsok dať do mrazáku, čo to spraví. ;-)

Majka

8. 8. 2010 23:08

Z dortu se udělá asi 8 porcí. Tolik lidí ale na návštěvě nikdy nebudu mít. Je možné nesnězený dort dát zmrazit do mrazničky? Jestli je to možné, tak jak ho pak rozmrazím? To asi nepůjde. Zmrzlina při rozmrazovaní vyteče. :-( Recept se mi moc líbí, ale my jsme doma jenom dva. Poradí mi někdo?

yanull

8. 8. 2010 17:43

Terezko, dubnový dort i v srpnu přijde vhod. + 7. bod :yes::-p:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: majka 57 dorty letohrad jak zmrazit dort dort se sněhem dorty od majky zmrzlinovy dort pod snehem zmrazit dort dort se zmrzlinou a sněhem dort se zmrzlinou dort z mraznicky rozmrazovani dortu dorty dolni čermná dorty jablonné nad orlicí jak upec doma dort recept na dorty pro 39 leté olejový korpus na dort dort ze zmrzliny dorty majka piškot do dortové formy zmrazit správi nova

Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, cukr vanilkový, zmrzlina vanilková, rybíz, cukr moučkový, ořechy, marmeláda rybízová, bílek

TopRecepty.cz

Dubnový dort

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlvG