Dýňová rýže

Suroviny 1-2 porce

200-250 g vařené rýže
200 g dýně hokaido
1 cibule nebo kus pórku
máslo nebo olej
snítka tymiánu
cca 1 lžička kari, dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli nebo na kolečka pokrájený pórek osmažíme na kousku másla nebo trošce oleje dosklovata. Přisypeme na kostičky pokrájenou očištěnou dýni, kterou není nutné loupat a osmažíme se snítkou tymiánu dorůžova. Přisypeme koření dle chuti, ještě krátce osmažíme, přidáme dvě lžíce vody a pod poklicí, na mírném ohni, podusíme do změknutí dýně na skus.

  2. Z dýně vyndáme snítku tymiánu, dýni osolíme a přisypeme vařenou rýži, kterou necháme s dýní krátce prohřát.

  3. Podáváme samostatně, jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu.

Komentáře k receptu Dýňová rýže

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dynova ryze dýňová rýže recept rýže recepty recept na dynovou rýží recepty z rýže recepty s rýží