Nutriční hodnoty (Poctivá květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 694 kJ / 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,80 g |
| Tuky | 54,35 g |
| – nasycené | 29,86 g |
| – nenasycené | 20,43 g |
| –– mononenasycené | 17,67 g |
| –– polynenasycené | 2,76 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 4,95 g |
| Cholesterol | 553 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 24,69 g |
| – cukry | 7,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 3 3 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 velká hrst sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 menší svazek pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| zeleninový vývar (podle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželová nať (na dozdobení) | Petržel nať čerstvá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |