Nutriční hodnoty (Patizonová gulášová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 514 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,16 g |
| Tuky | 1,78 g |
| – nasycené | 0,61 g |
| – nenasycené | 0,86 g |
| –– mononenasycené | 0,28 g |
| –– polynenasycené | 0,58 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,62 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 64,70 g |
| – cukry | 19,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oloupaného, vydlabaného patizonu | Patizon čerstvý | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| cca 200 g 200 g anglické slaniny, paprikové nebo maďarské klobásy či mletého masa mix | ||
| 1 1 plná lžíce mleté sladké papriky (lze kombinovat s pálivou) | Paprika červená sušená | |
| 1 1 plná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| majoránka dle chuti | Majoránka sušená | |
| drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
| pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
| cca 1 l 1 l vývaru, dle požadované hustoty |