Nutriční hodnoty (Kuřecí s omáčkou z bazalkového pesta a rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 18 770 kJ / 4 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 111,56 g |
| Tuky | 68,93 g |
| – nasycené | 17,60 g |
| – nenasycené | 40,23 g |
| –– mononenasycené | 25,07 g |
| –– polynenasycené | 15,16 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 201,65 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 748,34 g |
| – cukry | 620,59 g |
| ––– laktóza | 4,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 stehenní nebo prsní kuřecí řízky | ||
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky bazalkového pesta (mám domácí) | Pesto bazalkové | 12.5 g |
| 200 200 g krájených rajčat z konzervy | Rajče červené čerstvé | 12000 g |
| 4 4 čerstvá menší rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 ml 100 ml smetany krémové na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného parmezánu | Parmezán | 15 g |
| čerstvé lístky lístky bazalky | Bazalka čerstvá |