

Pstruh na grilu
Suroviny 3 porce
- 3 pstruzi
- 1 citron
- marináda:
- 3 česneky
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce oliv. oleje
- sůl
- pepř
- šťáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu
Pstruhy očistíme, omyjeme a odřízneme jim hlavy.
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Kdo má rád, může dát o jednu chilli papričku více.
Pstruhy osolíme, potřeme marinádou venku i vevnitř.
Citron nakrájíme na kolečka a do koždého pstruha dáme dvě-tři kolečka citronu.
Takto připraveného pstruha dáme na hodinu do ledničky.
Rozpálíme gril, pokapeme oliv. olejem a každého pstruha na obou stranách 10 minut grilujeme. Při grilování můžeme potírat marinádou.
Podáváme s brambory a nebo se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Já jsem pstruhy dělala na domácím grilu,ale určitě to půjde i na venkovním :))