Nutriční hodnoty (Jednoduchý, chutný jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 522 kJ / 1 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g |
| Tuky | 41,90 g |
| – nasycené | 24,85 g |
| – nenasycené | 15,60 g |
| –– mononenasycené | 12,20 g |
| –– polynenasycené | 3,40 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 115 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 202,86 g |
| – cukry | 32,86 g |
| ––– laktóza | 0,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 40-50 g 40-50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 45 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej | Olej řepkový | |
| 100 100 ml vlažné vody s jednou lžící octu | Voda | |
| 20 g 20 g moučkového cukru | Cukr bílý | 20 g |
| máslo na potření | Máslo kravské | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| tuk | Margarín |