Nutriční hodnoty (Středomořská rybí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 106 kJ / 742 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
| Tuky | 23,03 g |
| – nasycené | 7,64 g |
| – nenasycené | 14,37 g |
| –– mononenasycené | 11,76 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 14,46 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 6,10 g |
| Sacharidy | 28,32 g |
| – cukry | 12,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g rybích filet bez kostí (treska, losos, různé) | Treska filet | 250 g |
| 250 g 250 g krevet | Krevety loupané | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 6 6 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 180 g |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 bílá (zelená tenkostěnná) paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce polévkového koření bez konzervantů | Polévkové koření tekuté | 15 ml |
| špetka špetka mletého koriandru | Koriandr list sušený | |
| špetka špetka bílého pepře | Pepř bílý | |
| sůl a chilli dle chuti | Chilli paprička sušená | |
| zelené bylinky | Petržel nať čerstvá |