Nutriční hodnoty (Tarhoňoto na srbský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 841 kJ / 1 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,28 g |
| Tuky | 24,54 g |
| – nasycené | 7,65 g |
| – nenasycené | 11,25 g |
| –– mononenasycené | 8,34 g |
| –– polynenasycené | 2,91 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 20,73 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 417 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 220,57 g |
| – cukry | 21,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřové plece | Vepřová plec | 400 g |
| 60 g 60 g slaniny | Špek | 60 g |
| 1 kousek 1 kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 2 2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 rajčata (kdo chce, oloupe) | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté papriky (může být uzená) | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 125 g |
| 1 hrnek 1 hrnek tarhoně | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky vývaru (nebo podle potřeby) | Vývar masový | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka cukru (podle kyselosti protlaku) | Cukr bílý |