Nutriční hodnoty (Trochu dietnější zeleninový boršč s masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 248 kJ / 1 493 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 101,29 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,50 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,79 g | 
| Tuky | 73,10 g | 
| – nasycené | 21,96 g | 
| – nenasycené | 47,35 g | 
| –– mononenasycené | 33,47 g | 
| –– polynenasycené | 13,89 g | 
| ––– omega 3 | 4,09 g | 
| Vláknina | 19,69 g | 
| Cholesterol | 307 mg | 
| Sodík | 1,40 g | 
| Sůl | 3,27 g | 
| Sacharidy | 99,89 g | 
| – cukry | 40,07 g | 
| ––– laktóza | 7,60 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml | 
| 300 g 300 g kuřecího masa (i více) | Kuře prso | 300 g | 
| 3-4 listy 3-4 listy bílého zelí (nebo 150 g kysaného či sterilovaného) | Zelí bílé čerstvé | |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g | 
| 100 g 100 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 100 g | 
| 1 1 větší rajčatový protlak (použila jsem Rajčatové pyré od Otmy - 190 g) | Protlak rajčatový | |
| sůl a drcený kmín | Kmín mletý | |
| 8 8 celých pepřů | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 150 g 150 g červené řepy (i sterilované) | Červená řepa čerstvá | 150 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 15 g | 
| 10 g 10 g cukru | Cukr bílý | 10 g | 
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g | 
| 100 g 100 g klobásy | Klobása | 100 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce octa (nebo podle chuti) | Ocet lihový | 15 ml | 
| 2 dl 2 dl kysané smetany (nebo dietněji jogurt, biokys, nebo acidofilní mléko) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml | 
 
	