Nutriční hodnoty (Drobenkový koláč s jablky a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 571 kJ / 1 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 72,20 g |
| – nasycené | 39,95 g |
| – nenasycené | 26,52 g |
| –– mononenasycené | 22,93 g |
| –– polynenasycené | 3,59 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 692 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 74,15 g |
| – cukry | 68,75 g |
| ––– laktóza | 12,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 1 a 1/4 hrnku cukru krupice (může být i krystal,ale krupice je lepší) | Cukr bílý | |
| 1/4 kostky 1/4 kostky másla | Máslo kravské | 62.5 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 4 4 středně velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| cca 100 100 g mandlí - plátky | Mandle neloupané | |
| vrchovatá lžička lžička koření do perníku | Perníkové koření |