Nutriční hodnoty (Újezdecký jáhelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 894 kJ / 1 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,70 g |
| Tuky | 34,06 g |
| – nasycené | 13,61 g |
| – nenasycené | 14,92 g |
| –– mononenasycené | 10,23 g |
| –– polynenasycené | 4,69 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 25,55 g |
| Cholesterol | 565 mg |
| Sodík | 371 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 159,62 g |
| – cukry | 82,72 g |
| ––– laktóza | 17,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g jáhel | Jáhly | 100 g |
| 360 ml 360 ml tučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 360 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4-5 4-5 sladkých jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| hrst hrst rozinek | Rozinky |