Nutriční hodnoty (Mrkváč s mascarpone a jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 461 kJ / 4 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,20 g |
| Tuky | 104,74 g |
| – nasycené | 15,73 g |
| – nenasycené | 75,43 g |
| –– mononenasycené | 53,18 g |
| –– polynenasycené | 22,25 g |
| ––– omega 3 | 5,24 g |
| Vláknina | 30,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 830 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 701,30 g |
| – cukry | 332,50 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| pár kapek kapek vanilkové esence | Aroma vanilkové | |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky jemně strouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| hrst hrst hoblinek mandlí + na ozdobu | Čokoláda mléčná 30% | |
| půl lžičky lžičky nastrouhané kůry z pomeranče | Pomerančová kůra čerstvá | |
| olej a kokos na vysypání | Kokos strouhaný | |
| 1 1 mascarpone | Mascarpone | |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| pár kapek kapek vanilkové esence | Aroma vanilkové | |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| 20 g 20 g čokolády Milka | Čokoláda mléčná 35% | 20 g |