Nutriční hodnoty (Ragú z růžičkové kapusty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,74 g |
| Tuky | 122,59 g |
| – nasycené | 62,71 g |
| – nenasycené | 55,72 g |
| –– mononenasycené | 47,00 g |
| –– polynenasycené | 8,72 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 30,90 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,23 g |
| Sacharidy | 147,03 g |
| – cukry | 28,88 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 400 g |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 ml 300 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce suchého vermutu | Víno bílé sladké | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |