Nutriční hodnoty (Uzená polévka se žampiony a vločkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 162 kJ / 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,09 g |
| Tuky | 15,67 g |
| – nasycené | 9,86 g |
| – nenasycené | 5,59 g |
| –– mononenasycené | 1,36 g |
| –– polynenasycené | 4,23 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 19,99 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 58,27 g |
| – cukry | 9,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 2 l 2 l uzeného vývaru | Vývar vepřový | 2000 ml |
| 2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti vloček | Vločky ovesné | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| maso z vývaru | Vývar hovězí |