Nutriční hodnoty (Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 466 kJ / 1 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,07 g |
| Tuky | 90,57 g |
| – nasycené | 60,00 g |
| – nenasycené | 26,72 g |
| –– mononenasycené | 24,01 g |
| –– polynenasycené | 2,71 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 98,45 g |
| – cukry | 14,80 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
| 1 1 rovná lžička sušeného česneku | Česnek sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| máslo na vymazání | Máslo kravské |