Nutriční hodnoty (Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 835 kJ / 3 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 93,00 g |
| – nasycené | 49,64 g |
| – nenasycené | 35,45 g |
| –– mononenasycené | 27,36 g |
| –– polynenasycené | 8,08 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 690 mg |
| Sodík | 224 mg |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 487,30 g |
| – cukry | 145,83 g |
| ––– laktóza | 9,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 250 g 250 g tvarohu (nejlepší je v kostce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 30-50 g 30-50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra z poloviny citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 žloutek nebo menší vejce | Vaječný žloutek | 23 g |
| borůvky | Borůvky čerstvé | |
| Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Borůvky zůstanou na posyp náplně. | Borůvky čerstvé | |
| máslo | Máslo kravské | |
| rum | Rum |