Nutriční hodnoty (Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 835 kJ / 3 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,65 g |
Tuky | 93,00 g |
– nasycené | 49,64 g |
– nenasycené | 35,45 g |
–– mononenasycené | 27,36 g |
–– polynenasycené | 8,08 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 690 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 487,30 g |
– cukry | 145,83 g |
––– laktóza | 9,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
250 g 250 g tvarohu (nejlepší je v kostce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
30-50 g 30-50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 40 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
citronová kůra z poloviny citronu | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 žloutek nebo menší vejce | Vaječný žloutek | 23 g |
borůvky | Borůvky čerstvé | |
Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Borůvky zůstanou na posyp náplně. | Borůvky čerstvé | |
máslo | Máslo kravské | |
rum | Rum |