Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s kysaným zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 219 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,58 g |
Tuky | 71,62 g |
– nasycené | 37,24 g |
– nenasycené | 31,90 g |
–– mononenasycené | 12,85 g |
–– polynenasycené | 19,05 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 35,30 g |
Cholesterol | 291 mg |
Sodík | 5,51 g |
Sůl | 13,23 g |
Sacharidy | 193,85 g |
– cukry | 36,75 g |
––– laktóza | 8,55 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
350 g 350 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 350 g |
200-250 ml 200-250 ml 15-30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 225 ml |
300 g 300 g gothaje nebo anglické slaniny (plátky) | Měkký salám | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej na vymazání pekáče | Olej řepkový |