Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s kysaným zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 219 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,58 g |
| Tuky | 71,62 g |
| – nasycené | 37,24 g |
| – nenasycené | 31,90 g |
| –– mononenasycené | 12,85 g |
| –– polynenasycené | 19,05 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 35,30 g |
| Cholesterol | 291 mg |
| Sodík | 5,51 g |
| Sůl | 13,23 g |
| Sacharidy | 193,85 g |
| – cukry | 36,75 g |
| ––– laktóza | 8,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 350 g 350 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 350 g |
| 200-250 ml 200-250 ml 15-30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 225 ml |
| 300 g 300 g gothaje nebo anglické slaniny (plátky) | Měkký salám | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej na vymazání pekáče | Olej řepkový |