Nutriční hodnoty (Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 894 kJ / 3 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 241,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 207,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,38 g |
| Tuky | 129,18 g |
| – nasycené | 36,18 g |
| – nenasycené | 61,66 g |
| –– mononenasycené | 47,73 g |
| –– polynenasycené | 13,93 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 753 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,21 g |
| Sacharidy | 256,20 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| trošku trošku hladké mouky na šťávu z masa | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 menší hlávka červeného zelí | Zelí červené čerstvé | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| půlka půlka jablka | Jablko čerstvé | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 600 g 600 g brambor uvařených den předem ve slupce | Brambor zimní | 600 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |