Nutriční hodnoty (Žloutkový krém (creme patissiere))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 598 kJ / 1 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,21 g |
| Tuky | 89,61 g |
| – nasycené | 45,03 g |
| – nenasycené | 34,65 g |
| –– mononenasycené | 29,57 g |
| –– polynenasycené | 5,07 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 0,03 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 262 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 144,22 g |
| – cukry | 107,75 g |
| ––– laktóza | 24,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 480 ml 480 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 480 ml |
| 20 ml 20 ml rumu | Rum | 20 ml |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 40 g 40 g kukuřičného škrobu (vanilkového pudinku v prášku) | Škrob kukuřičný | 40 g |
| 120 g 120 g žloutků (cca 6-7 ks) | Vaječný žloutek | 120 g |
| 5 g 5 g vanilkové pasty | Pasta vanilková | 5 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |