Nutriční hodnoty (Svíčková z pomalého hrnce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 189,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 179,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,55 g |
| Tuky | 64,60 g |
| – nasycené | 33,92 g |
| – nenasycené | 26,42 g |
| –– mononenasycené | 21,75 g |
| –– polynenasycené | 4,66 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 26,88 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 3,13 g |
| Sacharidy | 59,43 g |
| – cukry | 32,63 g |
| ––– laktóza | 7,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězího předního (plec) | Hovězí plec | 800 g |
| 1 lžíce 1 lžíce ghí (nebo oleje) | Ghí | 15 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 250 g 250 g mrkve | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 125 g 125 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 125 g |
| 125 g 125 g celeru | Celer bulva čerstvá | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rýžového octa | Ocet rýžový | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 4 ks 4 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření (nebo 1/4 lžičky mletého) | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře (nebo 1/4 lžičky mletého) | Pepř černý | |
| 200 g 200 g smetany na vaření (10-12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |