Nutriční hodnoty (Jablkovo mrkvová buchta bez mouky a cukru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 219 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,72 g |
| Tuky | 101,17 g |
| – nasycené | 11,29 g |
| – nenasycené | 82,56 g |
| –– mononenasycené | 16,63 g |
| –– polynenasycené | 65,92 g |
| ––– omega 3 | 4,91 g |
| Vláknina | 34,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 126,10 g |
| – cukry | 92,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 citron - nastrouhaná kůra a šťáva | Citrón čerstvý | 90 g |
| 3 3 středně velká jablka nahrubo nastrouhat nebo julien (tenké proužky) | Jablko čerstvé | 450 g |
| 3 3 větší mrkve nahrubo nastrouhat nebo julien (tenké proužky) | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 4 4 velká nebo 5 malých vajec | ||
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 50 g 50 g sekaných ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 60 ml 60 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 60 ml |
| 50 g 50 g (dvě odměrky) proteinu vanilka, čokoláda nebo banán-čokoláda | Konopný protein 50% | 50 g |
| 2 2 polévkové lžíce vlákniny Psyllium | Psyllium | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |